Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is voor aanstaande moeders (en vaders) die hun zwangerschap en bevalling heel bewust willen beleven. Door oefeningen verdiep je het contact met je eigen lichaam en je nog ongeboren kind. Je leert hoe je de weeën goed kunt opvangen en maakt kennis met diverse perstechnieken voor het moment van bevallen. Maar zwangerschapsyoga is nog veel meer dan dat.

Je leert op een goede manier ademen. Dit is essentieel om zelf energiek en ontspannen te blijven tijdens de zwangerschap en om de bevalling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Maar minstens zo belangrijk, is dat jouw adem ook de adem van je kind is. En adem is leven.
Verder worden er diepe ontspanningsoefeningen en massages aangeleerd. Deze helpen je om los te laten en je over te geven aan het proces van zwanger zijn; moeder, vader worden en alle andere komende veranderingen.  

Yogaoefeningen, leren ademen, ontspanning, massage: zo breng je jezelf in de juiste conditie voor de naderende bevalling.

Om zwangerschapsyoga bij ANNA yoga te volgen hoef je niet eerder aan Yoga te hebben gedaan. Zwanger zijn is wel een heel bijzonder moment om kennis te maken met de inzichten die Yoga te bieden heeft. Lestijden vindt je in het lesrooster.
Regelmatig wordt ook de partner uitgenodigd om aan de lessen deel te nemen. Je bent tenslotte ook ‘samen’ zwanger!

Yoga maakt een bevalling niet eenvoudig of pijnloos, maar stelt je in staat om zelfs een moeilijke bevalling heel intens te beleven en vooral bewust te ervaren - dat is Yoga! 

Na de bevalling is er de mogelijkheid om een shantala massage te leren. Deze les is ook toegankelijk voor mensen die geen zwangerschapsyoga hebben gevolgd.

Je kunt een introductieles volgen. De kosten daarvoor bedragen €10,00.

Voor informatie en aanmelden neem je contact op met Irene

Stuur een bericht aan Jenny

Docent