Mantra japa

Vrijdag 17 mei 18.15 - 19.15u

Deze activiteit is al voorbij. Bekijk onze agenda voor meer activiteiten.

Mantra japa is een eeuwenoude beproefde meditatie techniek waarbij we onze geest laten rusten op een mantra die steeds herhaald wordt. Mantra betekent letterlijk: beschermer van het denken. Je denken kan hierdoor tot rust komen.  Zoals elke meditatietechniek vraagt het oefening om de geest ook daadwerkelijk te laten rusten. Dit uur biedt de mogelijkheid om samen te oefenen. 

Grote spirituele leraren zoals Swami Sivananda, moeder Amma en Moeder Meera zeggen ons keer op keer hoe belangrijk mantra japa is.

We bereiden we ons eerst goed voor om ongeveer een half uur ontspannen te kunnen zitten. Ook wordt de betekenis van de mantra uitgelegd. Het is elke keer een mantra die passend is voor het moment en de groep. Dan volgt het herhalen van de mantra. We proberen steeds 9 maalas zonder onderbreking te herhalen. We eindigen de meditatie met een korte liggende ontspanning.

Dit mantra japa uur is met name geschikt voor iedereen met enige ervaring met mantra japa. Ook als beginner kun je meedoen om een keer kennis te maken. Hou er wel rekening mee dat 9 maalas dan vrij veel kan zijn. In "Meditatie & yoga" uur op woensdag en vrijdagochtend kun je ook kennis maken met mantra japa, dan worden er meestal 3 maalas herhaald.

Deelname aan mantra japa kost €10. Graag contant.
Aanmelden is niet nodig. Zorg wel dat je op tijd in de zaal bent! 
Als we eenmaal begonnen zijn blijft de deur beneden namelijk dicht. Heel vervelend als jij net voor die dichte deur staat, zowel voor jou als voor de groep. Plan het dus liever wat ruim als je komt.

OM namah Shivaya

Docent