Weekend retraite Loenen

11-13 juni 2021 in Loenen

Locatie: Sada Shiva Dham Loenen

Deze activiteit is al voorbij. Bekijk onze agenda voor meer activiteiten.

Een retraite in de eerste plaats bedoeld om je aandacht naar binnen te kunnen richten. Even niet bezig zijn met de problemen en drukte van alle dag, maar je aandacht richten op dat wat je diep van binnen bent.
Dit weekend programma is integraal samengesteld en bestaat uit filosofie, kiertan zingen, mantra meditatie, hatha yoga, karma yoga, vegetarisch eten, stilte, slapen en vrije tijd. Deze retraite vindt plaats van 11 t/m 13 juni 2021 en wordt geleid door Michiel Neervoort en Janneke Hendriks.  Ze worden bijgestaan door andere docenten van ANNA Yogacentrum.

Je gaat niet op retraite om een ander te ontmoeten, maar om je Zelf te ontmoeten!
Yogaretraite in Loenen met ANNA Yogacentrum uit Arnhem

Programma (voorlopig)

Vrijdag

Aankomst in de ashram tussen 18.00u en 19.30u. Er is soep voor de liefhebbers. Het eerste programma start om 20.00u met oriëntatie en meditatie.

Zaterdag

In de vroege ochtend starten we met een praktische yoga les. Meditatie (mantra japa), kriya (ontspannen rekken op het ademritme), aasana (houdingen), pranayama (adem oefeningen), yoga nidra (diepe ontspanning). Na het ontbijt is er filosofie. Aansluitend is er een warme lunch in stilte (mouna). De middag is vrij in te vullen. Eind van de middag is er weer een fysieke yogales met aansluitend het avondeten. In de avond satsang zullen we kiertan en mantra zingen. Afgestemd op de behoefte van het moment is hier ook ruimte voor vragen of stilte.

Zondag

We starten met de praktische yoga les zoals op zaterdag. Mensen die met de vuurceremonie en het zingen in de tempel mee willen doen gaan daar heen in plaats van naar de les te gaan. Bij het ontbijt komen we weer samen. Na het ontbijt is er filosofie en aansluitend de lunch. Voor de afsluitende satsang begint doen we karma yoga. Rond 16.00u besluiten we het weekend.

Yogaretraite in Loenen met Michiel Neervoort en Janneke Hendriks van ANNA Yogacentrum Arnhem

Waar verblijf ik?

We zijn te gast in de bijzondere sada shiva dham aashram  in Loenen op de Veluwe. We volgen hier ons eigen programma en daarnaast is gelegenheid om mee te doen aan enkele bijzondere onderdelen van het aashram programma. Een belangrijk punt in de aashram is Karma Yoga: handelen omwille van de handeling, niet omwille van het resultaat. We wassen daarom zelf af en zorgen ervoor dat we de kamers en het sanitair schoon weer achterlaten. Als je wil kun je meestal ook helpen bij de voorbereidingen voor het eten of helpen in de tuin. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt.

Waar slaap ik?

Je slaapt met 2 personen op een kamer of met meer personen op de slaapzaal. Mannen en vrouwen apart, tenzij je als stel komt. Soms is het mogelijk een kamer alleen te krijgen. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbare ruimte in de aashram. Dekens en kussens zijn aanwezig.

Wat neem ik mee?

Lakens, slopen, handdoeken en toiletartikelen. Verder kleding waarin je je prettig voelt en makkelijk kunt bewegen, een grote doek om over je yogamat te leggen, een omslagdoek of warm vest. Eventueel een zitkussen of bankje, pen en papier, sloffen o.i.d. (in het gebouw worden geen schoenen gedragen). Yogamatten zijn aanwezig.
Als je aan de havan (vuurceremonie) mee wilt doen kunnen de dames een lange rok mee brengen. Heb je die niet of ben je man, dan kun je ter plaatse een longi (omslagdoek) lenen. Hou er rekening mee dat je kleding van deze ceremonie flink rokerig wordt.
Bij nat weer zijn stevige schoenen en een regenjas aan te raden als je tussen de programma’s eens het bos in wilt.

Sada Siva Dham Loenen

Deelname

De kosten bedragen €195,00. Er is de mogelijkheid van een gedeelde 2-persoonskamer of de slaapzolder (max 5 personen). Dit bedrag is inclusief maaltijden, overnachtingen, yoga en meditatie, inzichten en inspiratie! Je meldt je eerst per mail aan. Na bevestiging kun je het bedrag overmaken op rekening NL98TRIO0338511008  t.n.v. Anna Yoga, o.v.v. “yogaretraite en je naam”. Betaling geldt als inschrijving. Er kunnen ongeveer 18 mensen mee.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden?

Docenten