Satsang

Data 2019/2020

22 december 2019
12 januari 2020 met kids!
16 februari
15 maart
12 april (Pasen)
17 mei
21 juni


Satsang is er elke maand op zondag van 11.00 - 12.00u en iedereen is welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Ook zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Een donatie voor de stichting kurukshetra wordt op prijs gesteld.

Het woord Satsang kan vertaald worden als samen zijn in de werkelijkheid. In de praktijk betekent dit dat mensen samen komen en onderzoeken wat waar en werkelijk is. Dit kan op verschillende manieren zoals vraag en antwoord, yogahoudingen, meditatie, japa (het herhalen van een mantra), kiertan (het zingen van de namen van de werkelijkheid), filosofie, stilte....

Bij ANNA yoga neemt het zingen een centrale plaats in in de satsang. Onder begeleiding van het harmonium leren we de klanken van het sanskriet kennen en raken vertrouwd met de melodieën uit India. Op youtube vindt je verschillende opnamen van kiertan zoals wij ze zingen. Je hebt geen enkele ervaring nodig en het gaat er niet om om mooi of goed te zingen. Het gaat erom dat je leert te zingen vanuit het hart, met overgave. Zonder je nog langer druk maken over het resultaat.

In het beroemde boek 'Autobiografie van een yogi' door Paramahamsa Yogananda schrijft hij; " Satsang en kirtan zijn een doeltreffende vorm van yoga of spirituele oefening, die diepe concentratie brengt, en een intens opgaan in de oorsprong van gedachte en geluid. Omdat de mens zelf een uitdrukking is van het Scheppende Woord, heeft geluid op hem een machtige en onmiddellijke uitwerking. Werkelijk spirituele muziek van oost en West schenkt, door haar trilling, de mens vreugde en een besef van zijn goddelijke oorsprong".

Stuur een bericht aan Janneke

Docent