Yoga met een thema op zondagochtend

Openhartigheid
  • 09.30u - 10.45u
  • Iedere maand staat er een onderwerp uit de yogafilosofie centraal. Zo'n onderwerp nodigt uit om bewuster te worden van hoe we leven, hoe we met elkaar en onze omgeving omgaan en van onze verwachtingen.
  • Beurtelings gegeven door Nelly, Tamara, Sonja en Inge.
  • De lessen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde yogi's.
  • Graag van tevoren even aanmelden via momoyoga.
  • Neem een grote handdoek of je eigen yogamat mee om over onze matten heen te leggen
  • Draag kleding waarin je je prettig voelt en makkelijk kunt bewegen. De ramen blijven zoveel mogelijk open dus zorg dat je je kleding hieraan aanpast.

Tot zondag bij ANNA Yogacentrum!

Thema van de maand September is:

Openhartigheid

Openhartig wil eigenlijk zeggen met een open hart communiceren. Het hart is de plek van de emoties en gevoelens!

Je laat zien hoe je je voelt in een bepaald situatie en draagt daar ook de verantwoordelijkheid voor. Je deelt jouw gedachten en gevoelens openhartig, zonder dat je probeert de reacties van andere te beïnvloeden. Je luistert naar de gevoelens van andere met meelevende belangstelling. Als je openhartig bent heb je toegang tot de schoonheid en de verrassingen van het leven. Je maakt van je hart geen moordkuil!

Openhartigheid maakt je toegankelijk

Wanneer we ons hart openen en ons hart werkelijk blootstellen zullen we ook pijn gaan ondervinden. Er kan geen plezier bestaan zonder pijn, geen vreugde zonder verdriet. Dit zijn de polariteiten die de energie van het hartcentrum in beweging brengen en haar kracht vergroten. Meestal is de pijn die je voelt wanneer je je hart opent tijdens bijvoorbeeld een Pranayama oefening, Asana of meditatie, pijn uit het verleden. Je zult met deze pijn moeten dealen om werkelijk heel te worden. Geholpen door de compassie van je hart zul je echter in staat zijn om deze gebeurtenissen met nieuwe ogen te bekijken.

Kun je dat wat is en gebeurt in je leven met een open hart tegemoet treden? Of merk je dat je je hart meer afsluit om jezelf te beschermen. Deze deugd beoefenen betekent echt oprecht durven te zijn naar jezelf. Luisteren naar jouw waarheid en mag die waarheid bestaan van jezelf?  Openhartig zijn vergt moed!

In de lessen zullen een aantal hartopeners aanbod komen. Aandacht voor de schouders, boven rug, borst en hartstreek en het met vriendelijkheid en zachtheid openen van dit gebied.

 

Heb je nog vragen? Mail gerust

Docenten