Yoga met een thema op zondagochtend

Zin in een yogales? Elke zondagochtend kun je zo meedoen met onze themalessen van 9.30 - 10.45u. Iedere maand staat er een onderwerp uit de yogafilosofie centraal. Zo'n onderwerp nodigt uit om bewuster te worden van hoe we leven, hoe we met elkaar en onze omgeving omgaan en van onze verwachtingen. De lessen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde yogi's.

Tevredenheid

Tevredenheid-Santosha ​​is het thema voor de maand februari...

Santosha is tevreden zijn met wie of wat je bent en wat je hebt. Tevreden zijn wil zeggen dat je niets extra’s nodig hebt om gelukkig te zijn. Het belangrijkste daarin is om je persoonlijke situatie te aanvaarden.

Tevredenheid is het gevoel dat je genoeg bent en genoeg hebt. De eenvoudige geschenken van het leven, vriendschap, een mooi boek, een lach, een moment van schoonheid, de natuur, een warm kop thee op een koude dag.
Het betekent dat je je innerlijke tevredenheid niet moet laten afhangen van de uiterlijke omstandigheden, en dat je het leven accepteert in deze situatie. Het is zonde om te wachten met tevredenheid totdat je alles in je leven hebt zoals je het zou willen. Want als mens willen we nu eenmaal altijd meer (en meer, en meer…).

Als je tevreden bent, ben je vrij van de trekkracht van hebzucht en verlangen.

Tevredenheid en geluk komen van binnenuit en kunnen niet ontstaan door de buitenwereld. Langdurig geluk kun je niet van anderen, van status of van spullen krijgen.

Santosha is iets wat je alleen jezelf kunt geven. Wees tevreden met wat je nu hebt, want dat is het enige wat er nu echt is. Sta je jezelf toe om voldoening te voelen bij wat er is, en weet dat je genoeg hebt en dat je genoeg bent.  Je vertrouwt erop dat het leven in je behoeften voorziet op het moment dat je ze nodig hebt.

“ Er is geen einde aan verlangen. Tevredenheid is soms de beste manier om gelukkig te zijn” Swami Sivananda

  • 09.30u - 10.45u
  • €11 per les (graag contant, pinnen kan niet) of (studenten)sportkaart of rittenkaart.
  • Aanmelden op MOMO
  • Neem een grote handdoek of je eigen yogamat mee om over deze matten heen te leggen
  • Draag kleding waarin je je prettig voelt en makkelijk kunt bewegen. De ramen blijven zoveel mogelijk open dus zorg dat je je kleding hieraan aanpast.

Wie geeft vandaag de yogales met een thema

24 jan Nelly
31 jan Sonja
07 feb Erik
14 feb Inge
21 feb Nelly 
28 feb  Tamara
07 mrt Sonja
14 mrt Nelly
21 mrt Sonja

 

Tot zondag bij ANNA Yogacentrum!

Heb je nog vragen? Mail gerust

Docenten