Michelle & Christian

Michelle en Chris docenten bij ANNA Yogacentrum in Arnhem

Michelle is dit najaar terug bij Anna Yogacentrum!

Ruim 6 jaar geleden begon Michelle hier met lesgeven nadat Michiel haar op yoga-pelgrimstocht had gestuurd naar India. Na een aantal jaar lesgeven, verhuisde ze naar Amsterdam om daar met Chris, haar partner, een yogaschool te runnen. Omdat het ontdekken van de wereld en het maken lange spirituele reizen hen blijft inspireren, zijn ze vaak op reis. Op dit moment zijn ze weer in Nederland en geven ze door wat zij hebben geleerd van diverse spirituele leraren uit India en Japan.

Gedurende de opleiding tot uitvoerend danser werd het voor Michelle tijd om wat meer balans te zoeken tussen beweging en ontspanning. Vanwege de enorme prestatiedruk die je vaak tegen komt in het leven van een danser, krijg je al  snel te maken met blokkades op zowel fysiek als emotioneel vlak. Tijdens haar dansopleiding ging ze dan ook op zoek naar iets wat meer rust en ontspanning kon geven. In onder andere yoga, meditatie en healing heeft ze dat gevonden!

Ze raakte zo enthousiast en geïnspireerd door yoga dat ze na haar dansopleiding besloot om naar India te gaan. Op aanraden van Michiel volgde ze daar in 2011 haar eerste yogaopleiding bij het erkende Kaivalyadhama Yoga Institute in Lonavla. ANNA yogacentrum organiseert elk jaar een retraite weekend met het spirituele hoofd van deze school, Swami Maheshananda. Tijdens een mooie en intensieve periode is ze in Lonavala opgeleid tot Hatha yogadocente. Toen ze terug kwam, begon ze direct met ’t geven van yogalessen en startte ze haar eigen onderneming ‘balancing life’. Inmiddels is dit bedrijf gefuseerd met het bedrijf van haar partner.

In de ogen van Michelle ben je nooit uitgeleerd en blijf je naast yogadocent ook altijd yogastudent. Ze bleef zich verder ontwikkelen en is begin 2015 weer naar India gegaan voor een nieuwe intensieve yoga teacher training in Mysore, India bij Yoga Gita van Sri Vijay Gopala. Dit heeft haar eigen yoga practise en het lesgeven een enorme verdieping gegeven. Ook door deze leraar raakte ze geïnspireerd en volgde in 2016 opnieuw een advanced yoga training bij hem. Begin 2018 heeft ze samen met haar partner en met inmiddels een kleine man erbij opnieuw dit yogacentrum bezocht en hebben ze zich meer verdiept in de yoga filosofie en Patanjali's yoga sutra.

Naast Hatha Yoga heeft ze bijscholing gevolgd in Kinder Yoga bij Ananda Yoga centrum en beoefent ze partner- en Acro Yoga waar ze erg veel lol in heeft. Vooral tijdens en na haar zwangerschap heeft ze zich meer verdiept in de zachtere vorm van yoga: Yin en Yin restorative. Naast yoga docent is Michelle inmiddels ruim 10 jaar Pranic Healer www.pranichealing.nl  waarmee ze mensen energetisch weer in balans brengt. Samen met Chris biedt ze een unieke behandeling aan waar via shiatsu en pranic healing de Oosterse geneeskunde uit Japan en India worden samen gebracht.

Tijdens dit najaar verzorgen zij een aantal introductie workshops waar je zelf kunt leren en ervaren wat Shiatsu en Pranic Healing is. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op.

Stuur een bericht naar Michelle