Nelly

Yoga gaat vooral over ervaren wat er al is. Dit vind ik een verrijking die ik graag wil overbrengen en delen met anderen. Daarmee hoop ik zaadjes van optimisme, blijheid en dankbaarheid te zaaien. En wie weet wordt de wereld er voor jou en voor ons allemaal mooier van!

Nelly Galama

Yoga is voor Nelly een ontdekkingstocht, een manier om kennis te maken met jezelf. Met wie je in wezen bent. Het beoefenen van yoga is bij haar eigenlijk “ingebakken”: "ik doe dat vanaf mijn studententijd. In 2006 ging ik naar het boeddhistisch centrum van Thich Nath Han in Zuid Frankrijk. Daar ben ik geïnspireerd geraakt door iets eenvoudigs als ademen en alles doen met aandacht. Zelfs tanden poetsen en je thee inschenken deed ik ineens met alle aandacht (waar ik voorheen zeker vijf dingen tegelijk deed!) Dat alles met humor en luchtigheid. En bij terugkomst ben ik dat ook voor mezelf gaan toepassen. Door deze ervaring zorgde naast de yogabeoefening dat de puzzelstukjes ineens in elkaar vielen. Ik ontdekte dat het steeds over hetzelfde gaat: thuiskomen."

Door adem en beweging te leren koppelen en zich te concentreren ervoer Nelly zichzelf gaandeweg steeds meer als één geheel. Er ontstond de behoefte om haar yoga avontuur verder te verdiepen en daarom is zij de vierjarige Yoga academie in Aalst (België) gaan volgen. Nu in het derde jaar voelt zij zich ondanks alle wijze lessen nog steeds een beginner. "De inspiratie die ik hier opdoe, gebruik ik graag in de meditaties en lessen die ik geef".

Yoga is eenheidsbeleving

Meer informatie over Nelly vindt je op haar eigen website: www.galamaorganisatieONTwikkeling.nl