Tamara

Toen ze yoga had ontdekt, begon de zoektocht pas echt..! Voor Tamara is yoga een spiegel die uitnodigt tot zelfonderzoek. Ze kent nu een levenshouding die gekenmerkt wordt door optimisme, stabiliteit, vertrouwen, aandacht, lichtheid, eenvoud, acceptatie, verbondenheid en compassie.

Tamara yogadocent bij ANNA Yogacentrum Arnhem

Ze kan zich een leven zonder yoga niet meer voorstellen..!

In haar twintiger jaren is Tamara Ratering (1977) haar zoektocht op het yogapad begonnen. Ze heeft kennisgemaakt met diverse scholen en docenten en uiteindelijk kwam ze in 2008 terecht bij ANNA Yoga in de les van Michiel. Wat direct aansprak was de wijze waarop yoga werd aangeboden; integrale yoga waarbij alle aspecten van yoga - filosofie, meditatie, adem oefeningen, mantra’s en houdingen - beoefend worden. Het vermoeden dat yoga meer inhoudt dan alleen het beoefenen van de houdingen, werd hier bevestigd. Ze leerde de yogafilosofie kennen; een bron van wijsheid en levenskunst en ze wist dat dit haar leven zou gaan verrijken. Sindsdien heeft yoga haar niet meer losgelaten.

Toen ze yoga had ontdekt, begon de zoektocht pas echt..!

Voor Tamara is yoga een spiegel welke uitnodigt tot zelfonderzoek. Haar ervaringen op de yogamat kan ze toepassen op ervaringen in het dagelijks leven en op die manier leert ze zichzelf steeds beter kennen. Overtuigingen, patronen en gedrag welke overbodig of belemmerend zijn, leert ze zien en kan ze daardoor loslaten. Positieve kwaliteiten komen hiervoor in de plaats. Met overtuiging kan ze zeggen dat yoga haar leven op positieve wijze heeft veranderd. Ze kent nu een levenshouding die gekenmerkt wordt door optimisme, stabiliteit, vertrouwen, aandacht, lichtheid, eenvoud, acceptatie, verbondenheid en compassie. Daarnaast heeft yoga eraan bijgedragen dat ze beter heeft leren ademen en slapen, dat ze bewustere keuzes maakt op gebied van voeding en levensstijl en dat de kwaliteit van haar relaties is verbeterd.

Deze ervaring wil ze graag doorgeven..!

Tamara gunt iedereen dezelfde positieve ervaring door yoga en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Mede daarom is ze gestart met de vierjarige yoga docentenopleiding aan de Yoga Academie in Aalst (België) en zit momenteel in het derde studiejaar. Op dit moment geeft ze bij ANNA Yoga, roulerend met de andere docenten, les op zondagochtend en valt regelmatig in.