Expositie "Flores"

Schilderijen van Cathrin Boer Remy

Deze activiteit is al voorbij. Bekijk onze agenda voor meer activiteiten.

In de kleedruimte van ANNA Yogacentrum is dit najaar een expositie te zien van Cathrin Boer Remy. Zij is een getalenteerd kunstenares en goede vriendin van Michiel en Janneke. Speciaal voor ons centrum maakte zij een serie schilderijen van Lotus bloemen. De lotusbloem is het symbool van een vrij mens: zij groeit op uit de modder, maar als je modder op haar blaadjes gooit, glijd dat er direct af, het blijft niet plakken. Met andere woorden: een yogi leeft wel in de wereld maar is niet van de wereld.

De schilderijen zijn te bewonderen tot eind december. Als er één bij zit waar je je ogen niet meer vanaf kunt houden: ze zijn te koop. Informatie over prijzen en hoe een schilderij aan te schaffen vindt je in de kleedkamer bij de schilderijen en bij Michiel of Janneke.

Cathrin over "Flores":
”Op dit moment maak ik vooral tekeningen en schilderijen. Dieren, landschappen en bloemen zijn vaak het onderwerp. Altijd als ik naar een bloem kijk verwonder ik me over de schoonheid, de vormen en lijnen. Aquarelverf op wit papier leent zich mooi voor heldere kleuren. En de lotusbloemen schilderen, laag over laag met olieverf, is een ontdekkingstocht in zachte kleurtinten.” 
Cathrin studeerde in 1993 af aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam bij de afdeling Beeldhouwen en ontving de Zuid-Hollandse Beeldende Kunstprijs voor academie-verlaters. Ze exposeert in binnen en buitenland en heeft talloze beeldende kunst en theater opdrachten op haar naam staan. ( oa Arco kunstbeurs in Madrid, kunstmanifestatie in Dubrovnik, expositie Tracer in Kunstcentrum Witte de With Rotterdam, etc. )De laatste 6 jaar heeft ze zich gevestigd in Spanje en richt ze zich vooral op het schilderen. www.cathrin-painting.exto.nl

Docent: 

Michiel

Contact: 

Stuur een e-mailbericht