Seniorenyoga

Tijdens de yogales, doen we eenvoudige, maar heel effectieve bewegingen en houdingen, die iedereen kan uitvoeren. Op bewuste wijze kun je de fysieke grenzen opzoeken en vervolgens ontspannen in de yoga houdingen.  Yoga, is niet prestatie gericht. Ieder lichaam is anders en heeft zijn eigen beperkingen en mogelijkheden, we gaan hier respectvol mee om. Op deze manier ontstaat er steeds een beetje meer ruimte in het lichaam en zijn soepele spieren en gewrichten een mooi gevolg. Door yoga sta je letterlijk en figuurlijk stabieler in het leven.

Na de yogales, kan ik weer de bult op fietsen

De lichaamshoudingen tijdens de yogales, zorgen voor een goede energiedoorstroming in het lichaam. Het heeft een positief effect op het hele functioneren (bloedsomloop, bloeddruk, hormoonstelsel, spijsverteringsstelsel en de hersenfuncties ). Door langzamer en volledig te ademen creëren wij meer rust en ontspanning in ons lichaam en onze geest. Het is de essentie, een schakel tussen lichaam en geest. Uiteindelijk ontdek je dat yoga je in contact brengt met degene die je in wezen bent, onveranderlijk, niet gebonden aan leeftijd. Je ervaart een diep gevoel van rust en harmonie in jezelf, het brengt je naar de stilte.

Yoga, even tijd voor mijzelf, heerlijk die ontspanning

Onze yogalessen voor senioren zijn ontwikkeld voor mensen vanaf circa 60 jaar en worden overdag gegeven op maandag van 11.30 - 12.45 uur. Aanmelden en betalingen verlopen rechtstreeks via Madeleine. Een losse les kost €10. Een 10 rittenkaart €95. Een proefles is gratis.

Ik heb last van reuma en artrose, door yoga heb ik veel minder pijn
“Het gaat weer goed met mijn hart, ik heb geen last meer van hart ritme stoornissen”
Dit is nou precies wat ik nodig had

Neem contact op met Madeleine

Docent