Yoga & Meditatie op vrijdagochtend

"Wanneer het nacht is voor de mensen, dan waakt de wijze. En als de mensen wakker zijn dan rust hij in zijn ware aard ". In alle spirituele tradities over de hele wereld wordt de vroege ochtend beschouwd als het ideale moment voor meditatie. Gezuiverd door de nacht, nog niet belast door de dag zijn lichaan en geest stil en waakzaam."

Meditatie is geen middel tot een doel; er is geen doel of bestemming en ook tijd speelt geen rol. Elke methode of systeen van mediteren binden het denken aan tijd, afstand en vorm. Het keuzeloos gewaar zijn van elke gedachte of gevoel, het zien van het mechanisme erachter en de verborgen motieven is het begin van meditatie. Het laten verschijnen, bloeien en sterven van gedachtes en gevoelens zonder enig idee van voorkeur of afkeer schept vanzelf een enorme ruimte en een liefde voor heel de schepping.

Samen zo de dag beginnen kan iedere week op vrijdagochtend van 7 tot 8 uur en is een zalig begin van de dag. Het is een uur waarin je jezelf en de ander inspireert! 

Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Vanaf 31 augustus worden de lessen gegeven door Erik, Connie en Marijke. 

Stuur een bericht over Yoga & Meditatie

Docent