Yoga na het werk

De nadruk ligt op het loslaten van de spanning van de dag door bewust met het lichaam bezig te zijn.  In deze lessen zijn de houdingen wat moeilijker en het tempo ligt iets hoger dan in de andere lessen.

Yoga is ‘in’ en dat komt omdat steeds meer mensen ontdekken dat “het werkt”. Wat levert het op? Het brengt je terug bij jezelf. Uit je hoofd naar je hart. Uit het drukke denken naar de rust en stilte die je in wezen bent.  Net als tijdens de diepe slaap. Alleen nu heel bewust. De yogahoudingen ondersteunen het proces van ontspanning en herstel. Lichaam en geest komen in evenwicht.  En zo begin je verfrist en vol nieuwe energie aan je avond. Op langere termijn zullen lichaam en geest beter functioneren, blokkades worden opgeruimd, evenwicht blijft in stand en al met al zul je steviger met twee benen op de grond komen te staan.

Yoga wordt tegenwoordig aangeboden in allerlei vormen en maten onder verschillende benamingen.  Van power yoga tot mindfullness, van bikram tot kundalini. Anna yogacentrum biedt integrale yoga aan. In onze yogalessen zijn krachtige (power) yogaoefeningen, meditatie-oefeningen (mindfulness) , energie-opwekkende kriyaas (dynamische oefeningen) en verstillende asanas (yogahoudigen)  met elkaar in evenwicht. Geen les is hetzelfde, maar altijd in evenwicht en dus toch gelijk.

Direct na je werk een yogales is het slimste moment om yoga te beoefenen. In de les kun je alle werkperikelen, vermoeidheid en drukte rustig loslaten waardoor je ze niet meer mee naar huis neemt. De les is al om kwart voor 7 afgelopen dus nog een hele avond voor de boeg. Yoga na het werk zorgt voor balans. Lichaam in balans, werk in balans, vrije tijd in balans.

Kijk in het lesrooster wanneer yoga na het werk gegeven wordt. Boek een proefles om eens uit te proberen of yoga na het werk ook wat voor jou is! 

Stuur een bericht over Yoga na het werk

Docent